Komt RSI nog steeds voor?

>
We krijgen de laatste tijd regelmatig de vraag of RSI/CANS nog wel voorkomt. Vroeger hoorde je er regelmatig over in de media en tegenwoordig wat minder. Terechte vraag dus. Wij zien in de cursus Pijnvrij Bewegen elke dag mensen met deze klachten dus we weten dat het nog steeds ERG VEEL voorkomt. Toevallig kwam ik vandaag een artikeltje tegen over een onderzoek onder laptopgebruikers.

Ongeveer de helft van de Nederlandse laptopgebruikers kampt met ernstige lichamelijke klachten. De klachten komen meestal voort uit een slechte houding. Dat blijkt uit een onderzoek van TNS NIPO in opdracht van Logitech.

Ruim 538 mensen werden gevraagd naar hun houding, en mogelijke klachten bij het gebruik van de laptop. Uit de ondervraging blijkt dat 87% van de ondervraagden totaal niet op hun houding let. Pijn in de gewrichten en spieren en rugklachten zijn de meest voorkomende klachten. Professor Molenbroek van de TU Delft roept gebruikers op om zich bewust te worden van hun houding en hun gebruik van de laptop. Volgens hem zijn via enkele simpele aanpassingen, een vrijstaand toetsenbord, muis en een standaard om je laptop op te plaatsen, veel lichamelijke klachten te vermijden.

Bron: www.fysioforum.nl

We hebben eerder al eens een artikel geschreven over: Hoe je een laptop verantwoord

This entry was posted in Algemeen and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × vier =

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.