Hoe je een goed bureau kiest

Een pijnlijk of stijf gevoel in armen, schouders of rug is voor veel mensen aanleiding om eens te gaan kijken of de werkplek wel goed is ingesteld. Vaak is het bureau een van de belangrijkste dingen waar naar gekeken wordt.

Een te hoog ingesteld bureau kan er voor zorgen dat je met opgetrokken schouders gaat zitten. Ook kan de neiging ontstaan om op het bureau te gaan hangen waardoor de armen niet goed gebruikt kunnen worden en de polsen en onderarmen worden overbelast.

Iets wat ook veel voorkomt is dat mensen werken aan een ovaalvormig en asymmetrisch  bureau, vaak een hoekbureau. Het gevaar hiervan is dat je zonder dat je het merkt scheef gaat zitten. Dit kan komen doordat je door de asymmetrie niet goed kunt inschatten of je recht zit. Het kan ook dat je schuin op het bureau gaat hangen. Door het consequent scheef zitten kunnen klachten ontstaan in je rug, schouders en/of armen.

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een bureau?

Hoogte instelbaarheid
Het bureau moet op de juiste hoogte instelbaar zijn .

Makkelijk verstelbaar
Het meest ideale is als je bureau met een slinger of elektrisch verstelbaar is. Onze voorkeur gaat uit naar een slinger. Dit gaat minder snel kapot, is erg precies, hoeft niet in het stopcontact en is meestal een stuk goedkoper.

Het grote voordeel van snel kunnen aanpassen van de hoogte is dat je het eventueel kunt aanpassen aan de activiteit. Voor lezen en schrijven is een andere hoogte nodig dan typen en muizen. En voor dames die de ene dag hakken dragen en de andere dag niet kan het nodig zijn om de stoelhoogte hierop aan te passen en dus ook het bureau. Een hak van een paar centimer kan net het verschil maken tussen gespannen of ontspannen schouderspieren.

Kies een recht bureau (zonder curve)
Aan een recht bureau  is het veel makkelijker om recht en symmetrisch te gaan zitten.

Dwarsbalk
Sommige bureau’s hebben een dwarsbalk onder het werkblad om deze te ondersteunen. Let er bij de aanschaf op dat deze dwarsbalk niet in de weg zit voor je bovenbenen. Hierdoor kan het bureau wellicht niet laag genoeg worden ingesteld.

Kleur
Je kunt met de kleuren invloed uitoefenen op je stemming. Je zou dus een kleur kunnen kiezen die past bij de stemming die je wilt creëren.

This entry was posted in Algemeen and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × 3 =

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.