Ervaring van een (ex) RSI-patient

Enige tijd geleden heeft een van onze cursisten tijdens haar cursus een dagboek bijgehouden. Na de cursus heeft zij het dagboek bij ons achter gelaten om te laten lezen aan andere mensen met RSI. Vooral de beschrijving dat er door beter te leren bewegen soms meer mogelijk is dan je denkt is erg tekenend voor het proces waar veel van onze cursisten door gaan. Misschien dat je iets aan dit verhaal kunt hebben. Hieronder volgt een korte samenvatting. Als je het hele dagboek wilt lezen kijk dan op de site.

“Het begon met een soort spierpijngevoel in mijn rechterhand. Vervolgens kreeg ik kramp. Zenuwpijn, tintelingen en steken door mijn hele rechterarm.

Op advies van de dokter ben ik “gewoon” doorgegaan en veel meer met mijn linkerarm gaan doen. Het resultaat was dat ik binnen zes dagen een net zo pijnlijke linker- als rechterarm had.

Ik wilde van alles doen, werken, sporten, uitgaan, maar het ging niet. Als ik naar iets wees deed dat al zeer. Die muisarmen zaten niet tussen mijn oren, dat was mij direct duidelijk.

Op advies van de huisarts en de bedrijfsarts nam ik rust. Er zat bovendien niet veel anders op, leek mij. De pijn zakte, maar ik deed ook nauwelijks iets. Als ik iets probeerde op te bouwen, werd ik vanwege de pijn weer keihard teruggestuurd naar af.

Via via hoorde ik een verhaal over een bedrijf in Utrecht dat zich specialiseerde in het verbeteren van je manier van bewegen. Een collega van een vriendin van mij was daar van haar RSI-klachten afgekomen. Zij vertelde mij dat ze daar in Utrecht écht een unieke methode hadden. Ik kon daar een gratis kennismaking doen.

In april 2005 had ik mijn “kennismakingsintake” gehad. Doodsbang was ik, dat ze zouden zeggen: “helaas, we kunnen je niet helpen”. Maar nee hoor, ze geloofden in mij, en dachten dat ik beter zou kunnen worden mits ik mij 100% zou inzetten. Eindelijk kreeg ik een verklaring én een oplossing voor mijn klachten. Dit klonk LOGISCH.

”Na zeven weken bij Interfysiek kan ik al weer heel wat. Ik moet er wel bijna 24 uur per dag bewust mee bezig zijn maar het lukt wel.

Mijn vragen zijn op. Als ik pijn krijg kan ik terughalen wat ik fout gedaan heb en ….beter nog, ik kan de pijn WEG krijgen!!! Mijn leven begint weer op orde te komen en ik durf weer plannen te maken voor de toekomst.”

Misschien ben je naar aanleiding van dit verhaal benieuwd of Interfysiek ook voor jou iets kan betekenen. Als dat het geval is dan ben je van harte welkom om een keer kennis te komen maken. Je kunt dit op één van de volgende manieren doen.

1. Geef je op voor de open dag op zaterdag 13 maart a.s.

Op de open dag krijg je:

• Een gratis workshop Pijnvrij bewegen
• Antwoord op je vragen over het oplossen van fysieke klachten
• Informatie over werkplekinrichting

We beginnen om 11.00u en het duurt tot ongeveer 13.00u . De locatie is de vestiging van Interfysiek in Utrecht. We hebben maar een beperkt aantal plaatsen, daarom willen we graag even weten of je komt.

Je kunt je aanmelden door hier het contactformulier in te vullen. Of telefonisch 030-7070366.

Of

2. Meld je aan voor een gratis kennismaking.

Dit is individueel en meteen toegespitst op jouw persoonlijke situatie. Je kunt je hiervoor aanmelden via het aanmeldformulier. Of telefonisch 030-7070366.

Wie weet tot ziens!
Hein
Casper

This entry was posted in Algemeen and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien − vijf =

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.