RSI-klachten door te veel stress? Wat kun je doen?

Er wordt wel eens beweerd dat mensen die meer stress ervaren eerder last hebben van RSI, rugklachten, nekklachten en schouderklachten.
Vaak weten mensen wel waar zij op moeten letten om minder pijn te krijgen. Zoals zorgen dat je recht zit met je schouders ontspannen, niet de hele dag achter de pc blijven zitten. Regelmatig pauze nemen en zorgen voor voldoende variatie in bewegen. Maar juist in tijden dat deadlines gehaald moeten worden of als het extra druk is wordt het moeilijk om daar aan te voldoen. Met als gevolg steeds meer klachten.

‘Oplossingen’ die vaak gekozen worden zijn: pijnstillers slikken, het installeren van een pauze programma of het aanschaffen van een ergonomische muis of toetsenbord.
Maar dit zijn niet de ‘oplossingen’ die de oorzaak echt aanpakken. Door pijnstillers te slikken ga je immers niet rechter zitten, een pauze programma zorgt vaak voor stress en frustratie en een ergonomische muis zorgt niet dat je het minder druk krijgt.

Als je weet wat je moet doen om je klachten op te lossen maar het lukt niet omdat je het te druk hebt kun je twee dingen doen. Pijn lijden of zorgen dat je het minder druk hebt. Helaas kiezen veel mensen voor pijn lijden. Dat komt omdat ze denken dat minder druk zijn gelijk staat aan minder doen. Dat is in veel gevallen niet waar.

Door efficiënter en slimmer te werken blijkt ineens veel meer mogelijk. In periodes van deadlines en drukte kun je overzicht hebben over je werk, tijd creëren om regelmatig pauze te nemen, ruimte in je hoofd hebben voor creativiteit en op tijd naar huis om lekker te sporten en te ontspannen.

Hoe kun je dit bereiken?
Heel graag zouden wij je willen leren hoe jij efficiënter zou kunnen werken. Maar het specialisme van Interfysiek is om je te leren wat je moet doen om van je klachten af te komen. Als je dit al weet maar het lukt je niet door stress of drukte kunnen we je wel een goed advies geven. Neem eens een kijkje op http://www.meereffect.nl/ dit is de website van Taco Oosterkamp. Taco heeft jaren geleden bij ons de cursus gevolgd in verband met RSI-klachten. Hij verzorgt nu trainingen waarin hij je leert om efficiënter en slimmer te werken. Zijn website staat boordevol gratis tips en adviezen. Wat ons betreft een absolute aanrader.

This entry was posted in Algemeen and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee + negen =

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.