Koude handen, nek- en schouderklachten oplossen

Vooral tijdens drukke tijden met veel stress komt het vaak opzetten. En dan vooral aan het einde van de dag. Pijn in nek en schouders. Als je geluk hebt is het de volgende dag weer weg maar heb je pech dan blijft het de hele tijd aanwezig. Daarbij heb je ook steeds koude handen die misschien tijdens een wandelingetje wel weer warm worden maar zodra je achter je pc kruipt worden ze weer koud.

Bij Interfysiek zien we veel mensen met deze klachten. Wat deze mensen gemeen hebben is een constante verhoogde spanning op de nek- en schouderspieren. Ook als zij niet achter de pc zitten. Op het moment dat zij achter de pc of laptop kruipen neemt de spanning nog verder toe maar ook tijdens het dagelijks leven is de spanning verhoogd. Vaak wordt dit in stand gehouden door de manier waarop zij bewegen. De nek- en schouderspieren worden bij bijna alle bewegingen overmatig gebruikt. Zo kan het bijvoorbeeld dat  bij armbewegingen de nek- schouderspieren gebruikt worden terwijl eigenlijk de armspieren het zouden moeten doen. Omdat het bewegen van de armen een geautomatiseerd patroon is gebeurt dat dan bij alle armbewegingen. Dus bij het autorijden, de afwasmachine inruimen, computeren, de krant lezen etc.

Maar hoe ontstaan koude handen? De bloedvaten naar de arm lopen door de nek- schouderspieren , onder het sleutelbeen en door de oksel. Op het moment dat de nek-, schouderspieren ‘overspannen’ zijn zal de druk op de bloedvaten toenemen. Doordat de schouders niet meer helemaal op de juiste plaats liggen kan de ruimte onder het sleutelbeen en in de oksel verkleinen. Op deze manier kunnen de bloedvaten richting de arm gedeeltelijk afgekneld raken. Met als gevolg een combinatie van pijnlijke nek-, schouderspieren en koude handen.

Omdat de oorzaak van dit probleem zit in de manier van bewegen is het probleem ook op te lossen door beter te leren bewegen. Iemand die zijn nekspieren gebruikt om zijn armen op te tillen zal weer moeten leren om zijn armspieren op de juiste manier te gebruiken.

Je kunt zelf checken of je je arm goed gebruikt. Probeer maar eens of je schouder ontspannen blijft als je iets van je bureau pakt. Als je schouder meebeweegt gebruik je je nek- en schouderspieren. Misschien lukt het je zelf wel om deze spieren ontspannen te houden maar als het niet lukt kan het verstandig zijn om er eens goed naar te laten kijken door een professional. Over het algemeen is er ook een oorzaak waarom je nek- en schouderspieren de armbeweging hebben overgenomen. Dit kan bijvoorbeeld zitten in de manier waarop je je wervelkolom gebruikt. En dat is vaak moeilijk om zelf te achterhalen.


Heb je nekpijn, schouderklachten of vaak koude handen en ben je nieuwsgierig hoe je hier vanaf kunt komen, dan ben je welkom voor een gratis kennismaking.

Uiteraard kun je ook zelf contact opnemen via 030-7070366.


Lees ook:

Je schouders ontspannen. Maar hoe?

Hoe je koude handen warm krijgt door beter te ademen

This entry was posted in Algemeen and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 − acht =

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.