Thuiswerken? Wat is een goed bureau waardoor je minder nek-, schouder- of hoofdpijn krijgt?

Zit je ook vaak te zoeken naar een goede plek om thuis te zitten werken? En als je die hebt gevonden staat je bureau dan op de juiste hoogte ingesteld? Thuis is het vaak moeilijk om een ergonomisch verantwoorde werkplek te vinden. Je wilt immers achter je laptop of pc kunt zitten werken zonder klachten in je nek, schouders of armen te krijgen.

Een veelgehoorde reden is dat er geen bureau voor handen is met de juiste hoogte. Dit kan bijvoorbeeld komen omdat er geen plek is voor een goed bureau of omdat je partner groter of kleiner is en de werkplek op hem of haar is afgesteld.

Het gevolg is dat veel mensen genoegen nemen met een bureau of eettafel.  En die staan in de meeste gevallen te hoog. Dat is zonde omdat hierdoor niet zelden klachten ontstaan. Om die reden wordt thuis werken een stuk minder comfortabel. Soms worden de klachten zelfs zo erg dat werken helemaal niet meer lukt.

Samengevat zijn de meest voorkomende problemen:

  • Het bureau of de eetkamertafel is veel te hoog
  • Er is ruimtegebrek waardoor de aanschaf van een nieuw bureau uitblijft

De oplossing is zo simpel dat het bijna flauw is:

  • Zorg voor een klein en makkelijk instelbaar bureau

Makkelijk verstelbare bureaus worden in de handel zit-sta bureaus genoemd. Ze zijn er in twee soorten, met de hand verstelbaar en elektrisch. Voor de thuiswerkplek zijn wij voorstander van met de hand verstelbaar. De reden hiervoor is dat je geen rekening hoeft te houden met stopcontacten, waardoor je het bureau praktisch overal kwijt kunt en het is veel goedkoper. De hoogte van deze bureaus verstel je met een handslinger. Deze zijn al verkrijgbaar in een formaat van 100X60 cm. Dat is voor een bureau ruim voldoende om je laptop met verhoger, los toetsenbord en muis op kwijt te kunnen. Bijkomend voordeel is dat je ook nog kunt wisselen tussen zittend en staand werken.

Mocht je een adres zoeken waar deze verkrijgbaar is dan zou je eens bij dit bedrijf kunnen kijken.

Dit bedrijf heeft een uitgebreid assortiment

Rest alleen nog het op de juiste hoogte instellen van het bureau. Hoe je dit het beste kunt aanpakken lees je in het artikel Hoe hoog moet je bureau staan

Succes ermee!

This entry was posted in Algemeen and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 − 5 =

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.