Ervaring van een cursist

“Voordat deze tekst op papier kwam waren er steeds 3 woorden die naar voren kwamen. Deze woorden geven naar mijn beleving weer hoe Interfysiek voor mij heeft bijgedragen aan het herstel na mijn auto-ongeluk, augustus 2006:

“Confronterend, leerzaam én effectief!”

Confronterend omdat je er door de cursus achter komt hoe je nu eigenlijk, loopt, zit, staat en beweegt. Sommige patronen zijn er zo ingesleten dat je niet eens meer weet of je het nu goed of niet goed doet en waarom je eigenlijk op een bepaalde manier beweegt. Na mijn auto-ongeluk heb ik mijn houding aangepast om maar zo min mogelijk pijn te hebben. Uiteraard is dit maar van korte duur, want zo’n houding leidt al snel weer tot andere klachten en lost het eigenlijke probleem niet op. Voor mij was het confronterend om er achter te komen wat het allemaal met je lichaam doet als je het niet op de juiste manier gebruikt. En dat je echt wat moet veranderen om beter te worden.

Leerzaam. Hoe steekt je lichaam eigenlijk in elkaar, hoe komt een houding/beweging tot stand en wat gebeurd er in je lichaam als je het niet op de manier doet zoals het eigenlijk bedoeld is?

Vooral de houdingen en bewegingen die je de hele dag door maakt hebben mij veel geleerd over mijzelf, mijn leef- en beweegpatroon. Als er niets met je gebeurd kun je een houding lang volhouden, maar als er wél iets gebeurd, zoals in mijn geval, was het heel leerzaam om er achter te komen hoe het nu eigenlijk wel moet.

Effectief is deze cursus ook. De houding en oefeningen zijn gebaseerd op je dagelijkse leven en daardoor goed uitvoerbaar. Je merkt verandering. Niet altijd gelijk, maar wel op lange termijn.

In mijn werk zit ik regelmatig lang achter de computer, door mijn nekklachten was dat niet meer vol te houden. Een andere houding, andere instellingen van je bureau en computer helpen je om ook op lange termijn je werk weer te kunnen (blijven) doen.

De cursus en nazorg bij Interfysiek heeft voor mij veel betekend. Mede dankzij hen ben ik nu weer in staat mijn oude leven steeds meer terug te krijgen.

Maar nu met de goede houding en instelling!”

Willianne Mandemakers
HR Consultant
DHL

 


Wilt u meer lezen over een behandeling bij Interfysiek? Lees dan ook: RSI – dagboek van een cursist