Nieuwsbrief Interfysiek
Nieuwsbrief 22 februari 2007

Bezoek onze website
www.interfsyiek.nl

Of mail ons op
info@interfysiek.nlHeb je vaak last van koude handen?

Koude handen zijn het gevolg van een verminderde doorbloeding in de armen. Vooral mensen die veel achter de PC werken hebben nogal eens last van koude witte handen. Omdat je bij het typen en muisgebruik de spieren in de onderarm zwaar belast is een goede doorbloeding juist belangrijk. Het bloed zorgt er voor dat er voedingsstoffen en zuurstof in de spieren komen en de afvalstoffen worden door het bloed afgevoerd. Als de doorbloeding verminderd kunnen de afvalstoffen in de spieren zich gaan ophopen waardoor spieren en de pezen sneller kunnen verzuren en verkrampen. Hierdoor verhoogt het risico op:
  • RSI
  • Pijn in de armen, handen en polsen
  • Tenniselleboog
  • Uitstraling in de armen


Door goed te bewegen kun je de doorbloeding verbeteren

Verminderde doorbloeding is meestal het gevolg van afknelling van de bloedvaten, een onvoldoende ‘pompfunctie’ van de spieren en de hoeveelheid lichaamsbeweging. De afknelling kan veroorzaakt worden door de manier waarop je beweegt. In het verloop van de bloedvaten zijn een aantal plekken in het lichaam waar makkelijk afknelling kan ontstaan. Het grootste risico ligt in de nek- /schouder regio. Hier kan afknelling ontstaan door:

De manier waarop de schoudergordel staat is afhankelijk van de manier waarop je de wervelkolom beweegt. Als de wervelkolom in zijn natuurlijke krommingen gehouden wordt kunnen de schouders ontspannen op de ribben rusten. De schouderspieren kunnen dan ontspannen blijven en de ruimte onder de sleutelbeenderen is voldoende om de bloedvaten ruimte te geven.

Als de spieren in de juiste volgorde en combinatie samenwerken ontstaat er een pompfunctie die het bloed door het lichaam stuwt. Het op juiste manier spreiden van de ribben bij de ademhaling heeft hierbij ook een ondersteunende functie. Uiteraard heeft het hart hierin een primaire functie.

Wil jij warme handen? ( en minder klachten )

Je kunt gratis kennis maken met de methode van Interfysiek in een kennismakingsgesprek. Kijk voor meer informatie en inschrijving op

www.interfysiek.nl


Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen. Stuur ons dan even een e-mail dan verwijderen we u uit het bestand.