Nieuwsbrief Interfysiek
 

Mogelijk blokkeert uw email programma afbeeldingen klik hier om de nieuwsbrief online te bekijken.
              Artikel 13 juli 2007


Bezoek onze website
www.interfsyiek.nl

Of mail ons op
info@interfysiek.nlPijn in je schouders tijdens pc werk? Wat is de hoogte van je bureau?

 
Een te hoog ingesteld bureau kan er voor zorgen dat je je schouders opgetrokken houdt.  Zodra je de schouders omhoog of naar achteren trekt ontstaat een overmatige spanning op de nek- en schouderspieren. Als deze spanning langdurig aanwezig blijft, kan dat pijn in de nek en/of schouders veroorzaken. Deze spanning kan er ook voor zorgen dat de doorbloeding naar de armen vermindert. Het gevolg hiervan is een verminderde toevoer van voedingstoffen en afvoer van afvalstoffen in de armen en handen. Eventuele klachten zoals pijn in de onderarmen, handen of polsen kunnen daardoor minder goed herstellen.

Let op!

Als je aan het einde van een werkdag een stijf, pijnlijk gevoel in de nek en schouders hebt kan dat een teken zijn dat je de schouders tijdens het werk niet ontspannen houdt. Een mogelijke aanwijzig voor een verminderde doorbloeding zijn koude en/of witte handen.

 
Tijdens het zitten behoren je schouders ontspannen te kunnen blijven hangen.  Door de schouders ontspannen te houden kun je pijn in de nek en schouders voorkomen en de doorbloeding naar de armen kan intact blijven. Je kunt de schouders alleen goed ontspannen houden als je op de juiste (natuurlijke) manier recht gaat zitten. Bij het ‘natuurlijke’ recht zitten kunnen de schouders ontspannen op de wervelkolom en de ribben steunen. De armen kunnen dan bewogen worden in het schoudergewricht. (zie ook het artikel van 8 mei 2007: ‘Pijn in de polsen bij muizen en typen’).

Als het bureau goed staat ingesteld kun je recht blijven zitten terwijl je schouders ontspannen blijven.  De armen kunnen losjes vanuit de bovenarmen over het toetsenbord en met de muis bewegen.

 

Wees voorzichtig met het aanpassen van je manier van bewegen en het veranderen van je werkplek.  Als je niet weet hoe je op de juiste manier recht moet gaan zitten kun je,  als je het niet goed doet, juist klachten ontwikkelen. Mocht je klachten hebben of willen leren hoe je zonder pijn kunt bewegen neem dan gerust contact met ons op.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Zaterdag 22 september 2007 open dag bij Interfysiek

De open dag is speciaal voor mensen met RSI klachten. Op deze dag kun je:

 

• Vragen stellen over je klachten
• Zelf ervaren wat je moet leren om pijnvrij te bewegen
• Informatie krijgen over de methode

 

We beginnen om 11.00u en het duurt tot 13.00u. Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar info@interfysiek.nl of telefonisch:   030-7070366 . Er kunnen maximaal 12 personen deelnemen.

 

 

Herhalingsworkshop voor oud-cursisten op

De volgende herhalingsworkshops zijn op donderdag 20 september en donderdag 4 oktober. Oud-cursisten kunnen zich inschrijven door een  e-mail te sturen naar info@interfysiek.nl De workshops beginnen om 20.00u en duren tot 22.00 u.